ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din sport Înapoi

Raliul Argeșului, la finalul acestei săptămâni

Publicat: vineri, 26 Mai 2023 , ora 9.20
Sursa foto: Facebook / Raliul Argeșului
Sursa foto: Facebook / Raliul Argeșului

Brașovenii Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, pe ©koda Fabia Rally2, vor încerca în weekend, la Raliul Argeșului, să urce în clasament, după etapa cu ghinion de la Harghita, din startul de sezon.

Cei doi brașoveni de la ProRally Team au însă concurență serioasă, după isprăvile din weekendul trecut ale echipejelor românești în ERC, etapa din Polonia.

Norbert și Francesca Maior au avut o prestație excelentă în Raliul Poloniei, a treia etapă din Campionatul European de Raliuri.

Echipajul celor de la Napoca Rally Team s-a clasat pe locul 2 în clasamentul juniorilor, în spatele unui echipaj din Norvegia.

Este cea mai bună clasare la nivel continental pentru tânărul echipaj brașovean, care a început cu dreptul și Campionatul Național de Raliuri, cu un podium în Harghita.

La seniori, Simone Tempestini a terminat pe locul 8 Raliul Poloniei, după o revenire de excepție în ultima zi de întreceri.

Din numărul total de echipe înscrise la Raliul Argeșului, 68 se vor duela în Campionatul Național de Raliuri în diferitele categorii și clase, în timp ce șapte piloți și copiloți iau startul în Trofeul Rally2.

În paralel, alte șapte echipaje vor concura în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice.

Raliului Argeșului 2023 se desfășoară în perioada 26-27 mai pe un total de 9 probe speciale desfășurate pe Transfăgărășan, în Pitești și în apropiere de Câmpulung, echipajele având de parcurs un total de aproape 116 kilometri cronometrați.

Adrian Susanu