ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Sute de tone de deșeuri, într-un an, pe țeava stației de epurare de la Stupini. Șervețelele umede și bețigașele de urechi, cele mai aruncate de brașoveni la toaletă

Publicat: luni, 22 Februarie 2021 , ora 18.57
Sursa foto arhivă / Compania Apa
Sursa foto arhivă / Compania Apa

Sute de tone de deșeuri au fost colectate, doar într-un singur an, din stația de epurare de la Stupini, spun reprezentanții Companiei Apa.

Din cele mai diverse, deși au fost nenumărate apeluri către brașoveni să fie mai responsabili și să nu arunce în toaletă lucruri precum șervețele umede, bețigașe de urechi, dischete demachiante. Cât despre apele uzate care ajung la stația de epurare, acestea sunt suficiente cât să umple bazine de dimensiuni olimpice.

“Pentru anul trecut, în stația de epurare de la Brașov au intrat zilnic, în medie, 106.000 mc de apă uzată. Pentru comparație, cu această cantitate s-ar putea umple 40 de bazine olimpice, în fiecare zi. Tot anul trecut, prin procesul de epurare, numai la Brașov au fost recoltate aproape 800 mc deșeuri menajere, 735 tone de nisip și 48 tone de grăsimi. Sfătuim cetățenii să fie responsabili și să respecte mediul înconjurător, nearuncând la toaletă diverse obiecte cum ar fi: șervetele umede, bețișoare de urechi pad-uri sau absorbante”, a spus purtătorul de cuvânt al Companiei Apa, Alina Bălătescu.

Pentru tratarea apelor uzate, au fost construite 4 stații de epurare, la Stupini, Feldioara, Hoghiz și Lunca Câlnicului. După îndepărtarea deșeurilor și a substanțelor poluante, prin procedee mecanice și biologice, apa uzată devine apă epurată și poate fi redată naturii.

Adina Chirvasă