ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Un deputat brașovean de la AUR susține că nici PSD, nici PNL nu și-ar dori guvernarea în acest moment

Publicat: joi, 25 Mai 2023 , ora 15.24
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

"România s-a aliniat la prețurile din Europa, nu și la salarii", spune deputatul AUR de Brașov Dumitru Flucuș.

Deputatul de Brașov din partea Alianței pentru Unitatea Românilor, Dumitru Flucuș, a declarat astăzi să formațiunea politică din care face parte susține revendicările cadrelor didactice și face apel la respectarea legislației care prevede alocarea a 6% din PIB pentru învățământ.

"Păstrând proporțiile, văzând cât de mari sunt prețurile, faptul la prețuri ne-am aliniat cu Europa, dar la salarii nu. Sunt atâtea alte categorii profesionale de mult mai mică importanță, care câștigă mai mult de 2.400 lei. Noi, ca creștem calitatea învățământului, trebuie respectăm legislația existentă, faptul România are preins în lege ca aloce 6% din PIB la învățământ, suntem foarte departe de această sumă, nu s-au făcut alocările respective și susținem revendicările profesorilor. Sperăm ca Guvernul aloce bani, pentru bani sunt numai se direcționează spre alte priorități", a declarat Dumitru Flucuș.

Politicianul a menționat că, în programul de guvernare al AUR, este prevăzută acordarea unui salariu minim brut de 5.000 de lei.

Pe de altă parte, în conferința de presă susținută astăzi la Brașov, parlamentarul AUR a afirmat că, în prezent, între actualele partide de guvernământ în prag de a-și schimba rolurile, se duce o "luptă surdă", deoarece nici PSD, și nici PNL nu și-ar dori guvernarea în acest moment.

"Pentru își dau seama au condus rău, țara are probleme majore și apărând acum greva profesorilor și problema cu pensiile speciale care nu a rezolvat-o guvernul Ciucă și o lasă guvernului Ciolacu. Guvernul Ciolacu nu și-ar dori ridice nemulțumiri la categorii întregi. Pentru la pensiile speciale o nemulțumească armata, o nemulțumească poliția, jandarmeria, magistratura, servicii secrete. Nu e confortabil", a mai adăugat deputatul Dumitru Flucuș.

Dumitru Flucuș a adăugat că România are o datorie care depășește cu 50% PIB-ul, caz unic în Europa.
Camelia Vlad