ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

„Xena: Prințesa războinică”, din iulie la TNT

Publicat: sâmbătă, 12 Iunie 2021 , ora 13.40
Sursa foto: PR
Sursa foto: PR

Producția americană "Xena: Prințesa războinică/ Xena: Warrior Princess", cu Lucy Lawless în rol principal, se alătură, din luna iulie, serialelor clasice difuzate de TNT, de luni până vineri, la prânz.

Curajoasă prințesă războinică cu formidabile abilități de luptă, Xena are un trecut întunecat și se hotărăște să se dedice binelui. Împreună cu Gabrielle, pornește într-o călătorie prin lumea antică și luptă împotriva unor zei și dictatori nemiloși.

Serialul a fost creat de Robert Tapert, scenarist, regizor și producător, cu producătorii executivi R. J. Stewart, care a dezvoltat proiectul cu Tapert, și Sam Raimi.

"Xena: Prințesa războinică" a fost filmat în Noua Zeelandă și s-a lansat în 1995. Criticii l-au apreciat, la fel și publicul, serialul având o serioasă bază de fani. Despre Xena, văzută drept feministă, s-a spus că este un fenomen al culturii pop.

Câștigător al unui trofeu Primetime Emmy (pentru compoziție muzicală - Joseph LoDuca) din șase nominalizări, serialul a fost difuzat până în 2001, având șase sezoane și 134 de episoade.

Din distribuție mai fac parte Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith și Karl Urban.

Show-ul este un spin-off al serialului cvasi-mitologic "Hercules: The Legendary Journeys", care este difuzat de asemenea de TNT de luni până vineri. Xena și-a întrecut predecesorul, din punct de vedere al popularității.

Din grila postului fac parte și "Magnum PI" și "A-Team", unele dintre cele mai populare producții de televiziune din toate timpurile.

Cele patru seriale întregesc programul filmelor de top prezentate de postul de televiziune și aduc în prim-plan aventuri pământești și supranaturale.

Adina Milea