ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din actualitate Înapoi

Ziua Internațională a Ursului Panda

Publicat: joi, 16 Martie 2023 , ora 13.32
Sursa foto: wwf.ro
Sursa foto: wwf.ro

Ziua Internațională a Ursului Panda este marcată, astăzi, printr-un proiect derulat sub genericul „Adoptă simbolic un panda de pluș și arată-ți dragostea pentru natură!”.

Exemplarele de panda uriaș sunt considerate o comoară națională în China, însă din cauza cauza distrugerii habitatului natural, specia este considerată vulnerabilă și necesită măsuri urgente de conservare.

În acest context, World Wide Fund derulează  o campanie de donații pentru protejarea speciilor sălbatice și a habitatelor acestora, a precizat în matinalul Radio România Brașov FM, managerul de comunicare al organizației, Simona Manea:

“Puteți adopta simbolic un animăluț de pluș. Noi avem mai multe animăluțe pe care le puteți adopta, fie că sunt urși bruni, vulpițe, vidre sau chiar urs panda, iar banii pe care îi strângem merg într-adevăr pentru protecția habitatelor naturale. Ca să faceți această adopție trebuie să vizitați site-ul wwf.ro, pagina de adopții. Veți găsi acolo întreaga gamă de animăluțe pe care le puteți adopta”.

Panda mai are astăzi o populație de 1.800 de exemplare rămase în sălbăticie.

Sursa foto: wwf.ro 

Theodora Ghiorghiu