ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

UPDATE: Informații noi în cazul unuia dintre brașovenii decedați cu COVID-19

Publicat: vineri, 10 Aprilie 2020 , ora 12.46
Sursa foto AGERPRES/EPA
Sursa foto AGERPRES/EPA

În urmă cu puțin timp am primit informații noi, cu totul altele, în cazul pacientului din județul Brașov decedat miercuri, în Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe.

În urma verificărilor făcute de DSP Brașov, traseul pacientului de 60 de ani de la prima internare până la deces a fost restabilit.

Potrivit DSP Brașov, în perioada 22 - 24 martie, pacientul a fost internat în secția Interne 3 Tractorul a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, în salon cu un alt pacient, care ulterior a fost confirmat pozitiv COVID-19.

În momentul confirmării colegului de salon, în ziua de 27 martie, pacientul în vârstă de 60 de ani a fost contactat și a intrat în izolare la domiciliu. În 3 aprilie, el a fost confirmat pozitiv COVID-19, proba sa fiind analizată la Real Time PCR în laboratorul de biologie moleculară al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov.

În data de 4 aprilie, la ora 00.30, pacientul a fost internat la Spitalul de Neurologie Brașov.

În 7 aprilie, pacientul în cauză a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe (desemnat în aceeași zi drept spital-suport COVID-19 pentru județul Brașov), secția ATI, cu diagnostic: pancreatită acută cu tendință de abcedare; pneumonie interstițială cu COVID-19; insuficiență respiratorie acută.

În ziua următoare, 8 aprilie, la ora 13:38, pacientul a decedat în secția ATI, în "condiții medicale pre-existente: tumoră de cap de pancreas; diabet zaharat insulino-dependent; HTA; ulcer gastric operat".

Aceste rectificări vin în urma anunțului primit aseară din partea Grupului de Comunicare Strategică potrivit căruia acest pacient, cu numărul 2 pe lista deceselor cu COVID-19 în Brașov, a fost internat inițial la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, ar fi fost apoi externat nu se știa când și de ce, pentru a fi reinternat în Spitalul din Sf. Gheorghe.

Știrea inițială, aici: Al doilea brașovean decedat cu covid 19

http://www.radiobrasovfm.ro/stire/al-doilea-braovean-decedat-cu-covid-19/2637591/5781/5

Camelia Vlad