ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Top 30 Brașov FM (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Căminul „Dumbrava minunată”, în anchetă epidemiologică

Publicat: joi, 16 Aprilie 2020 , ora 13.34

Se face anchetă epidemiologică la Căminul pentru seniori „Dumbrava minunată”, după ce o femeie în vârstă de 91 de ani, diagnosticată cu noul virus, a decedat în ambulanță, în drum spre Spitalul de Boli Infecțioase.


Femeia, rezidentă din anul 2013 a Căminului, care suferea și de afecțiuni cardiace, a fost contact apropiat cu o infirmieră confirmată și depistată cu COVID – 19.


Potrivit reprezentanților DSP Brașov, infirmiera depistată pozitiv a intrat în autoizolare, în urmă cu mai multe zile. Atunci s-a decis să fie testate mai multe persoane și în urma acestora au fost depistate, până acum, patru pacienți și 3 cadre medicale.


Pacienții au fost transportați la spital, iar printre aceștia 4 era și femeia de 91 de ani, care a murit în ambulanță. Ceilalți 3 sunt internați.


Între timp, jumătate din personalul de îngrijire și cadre medicale de la cămin a intrat în autoizolare la locul de muncă, timp de 2 săptămâni. După expirarea acestui timp, la muncă va intra în autoizolare personalul care acum este acasă.

Adina Chirvasă