ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Două noi decese raportate din Brașov. Bilanțul pe țară a ajuns la 451 de decese

Publicat: duminică, 19 Aprilie 2020 , ora 21.01

Două femei, de 64 și 65 de ani, din Brașov, au decedat din cauza Covid 19, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Femeia de 64 de ani a fost internată în Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov în 27 martie. Femeia a fost testată, iar rezultatul pozitiv a venit în 18 aprilie. A murit chiar în ziua de Paște. Avea mai multe boli, precum fistulă colecisto-duodenală, ileus biliar, diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă cls II, insuficiență respiratorie cronică, BPOC, hipertensiune și obezitate.

A doua femeie, de 65 de ani, a fost internată tot în Spitalul Județean, în 3 aprilie. A fost testată pentru Covid 19 și a fost confirmată pe 15 aprilie. A fost ulterior transferată la Spitalul de Boli Infecțioase, în 16 aprilie și a murit în 18 aprilie. Suferea de mai multe boli, precum ciroză hepatica decompensată, insuficiență hepatica, encefalopatie portal, hipersplenism, rectoragie.

Cele două decese ridică bilanțul, la Brașov, la 10 persoane care au murit din cauza Covid 19. 

În țară  au mai fost raportate și alte 4 noi decese, respective 2 bărbați și două femei. Bărbații aveau 84 și 30 de ani și erau din Iași, respective Mureș. Femeile, de 47, respectiv 35 de ani, erau amândouă din Mureș. Totți cei patru sufereau și de alte boli. 

În România, bilanțul deceselor cauzate de Covid 19 a ajuns la 451.

Adina Chirvasă