ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Încă 3 brașoveni au murit după infectarea cu coronavirus. Bilanțul pe țară a ajuns la 601 decese

Publicat: sâmbătă, 25 Aprilie 2020 , ora 21.03

Bilanțul deceselor puse pe seama virusului Covid-19 a trecut de 600. La ultima centralizare prezentată de Grupul de Comunicare Strategică, printre cei 21 decedați se află și 3 bărbați din Brașov, cu vârste de 61, 63 și 81 de ani.

Brașoveanul de 63 de ani a fost internat în 7 aprilie la Secția de Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov pentru o operație de coxartroză, programată în ziua următoare. A stat cele două zile la secția ATI, după care a fost dus pe secție, fără simptome respiratorii. După 5 zile, bărbatul a dat semne de embolie pulmonară și a fost transferat iar la terapie intensivă, potrivit procedurilor, când i s-au recoltat și probe pentru testarea la Covid 19. Așa s-a aflat că omul avea deja coronaviroză, astfel că în 16 aprilie, este transferat la Spitalul Județean Sf. Gheorghe, unitate suport Covid. Din nefericire, a decedat în 23 aprilie. La comorbidități sunt trecute afecțiunile: AVC ischiemic în antecedente și cardiopatie ischiemică cronică.

Bărbatul de 61 ani a fost internat în perioada 12-18 aprilie în Secția Interne II a Spitalului Județean Pavilion Tractorul, diagnosticat fiind cu pneumonie virală și diabet zaharat tip II, decompensate. În cazul său i-au fost recoltate două probe pentru Covid 19, una în data de 11 aprilie, alta în 15 aprilie, ambele teste cu rezultate neconcludente, au notat medicii. În 18 apilie a decedat, iar în 22 aprilie i s-a recoltat fragment de pulmon care a fost trimis spre analiză la Institutul Cantacuzino. De această dată, rezultatul a fost pozitiv la Covid 19.Al treilea brașovean decedat, având și coronaviroză, avea 81 de ani, fiind internat în data de 1 aprilie în Secția de Chirurgie II a Spitalului Județean Brașov cu Colecistită acută litiazică, sindrom subocluziv, hipertensieune arterială și cardiopatie ischemică cronică. Pentru că în perioada respectivă au apărut în spital cazuri cu noul virus, i s-a recoltat și octogenarului o probă, în 9 aprilie, cu rezultat pozitiv. Ca urmare, a fost transferat la Spitalul Sf. Gheorghe până în 14 aprilie, când a fost transferat la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov, spital rezervă Covid. În 19 aprilie a fost iar transferat la terapie intensivă, în Spitalul Județean Brașov, cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută și pneumonie virală, unde a decedat în 25 aprilie.


La ora actuală, la nivel național s-au înregistrat 601 decese, 17 dintre acestea fiind din Brașov.

Camelia Vlad