ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noile blocuri, obligatoriu cu sistem unic de încălzire și contorizare individuală

Publicat: joi, 30 Aprilie 2020 , ora 19.06
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Noile blocuri ce urmează a fi ridicate în Brașov vor trebui să aibă sistem unic de încălzire și contorizare individuală, inclusiv la apă și energie. În plus, sistemul de alimentare cu energie termică și apă caldă trebuie să permită evacuarea emisiilor la o înălțime optimă – peste limita aticului, astfel încât calitatea aerului să nu aibă de suferit. Sunt obligații pe care vor trebui să le respecte dezvoltatorii imobiliari care vor merge să ceară aprobarea de construcție de la Primărie.


Aleșii locali au aprobat, în ședința de plen de astăzi, Regulamentul privind obligativitatea introducerii sistemelor tehnice care permit creșterea eficienței energetice și, implicit, creșterea calității aerului, valabil pentru noile blocuri.


„Le sugerez dezvoltatorilor imobiliari să consulte acest regulament, să identifice care sunt soluțiile și capacitățile necesare și să facă în așa fel încât, atunci când ajunge proiectul în faza de aprobare, să conțină aceste elemente. Un lucru important, cred eu, care trebuie să fie subliniat este următorul: nu ne propunem să reînființăm un sistem centralizat așa cum era odată în Brașov. Aceste sisteme trebuie să fie individuale pe unitatea locativă, respectiv bloc, lucru care trebuie să stea în atenția proiectantului sau investitorului care își propune să dezvolte un asemenea obiectiv. Asta ca să nu existe interpretări că obligăm noi pe cineva să se raporteze la un sistem centralizat”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.


Regulamentul a fost lansat în dezbatere publică în luna februarie și demersal vine în contextual în care municipalitatea pregătește actualizarea Planului Urbanistic General al orașului, ar are în vedere și reducerea emisiilor poluante – unul dintre obiectivele din planul de îmbunătățire a calității aerului.

Adina Chirvasă