ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Top 30 Brașov FM (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Titularizarea se va da fără proba practică și inspecția la clasă. Examenul scris este în 15 iulie

Publicat: luni, 25 Mai 2020 , ora 16.17
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro

În acest an, examenul de Titularizare în învățământ va fi susținut fără proba practică și inspecția la clasă. Așa a hotărât Ministerul Educației, care a aprobat noua metodologie cadru privind mobilitatea personalului didactic, în învățământul preuniversitar.


Totuși, candidații care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susține și o probă de limbă care va fi evaluată cu „Admis” sau „Respins”.


Înscrierea pentru mobilitate, dar și pentru contestații se poate face și online. Totodată, ședințele de repartizare a posturilor se pot desfășura și online.


Transferul consimțit și pretransferul între unitățile de învățământ au fost eliminate prin ordonanță de urgență. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele școlare județene.


Examenul scris de Titularizare este programat în 15 iulie și va fi cu respectarea tuturor normelor. Pentru titularizare, candidatul trebuie să obțină minim nota 7. Și să aibă și catedră disponibilă. Pentru dascălii care vor să predea în regim de „plată cu ora”, proba de interviu a fost eliminată.

Adina Chirvasă