ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

A fost înființată „Asociația Valea Prahovei în acțiune”

Publicat: miercuri, 3 Iunie 2020 , ora 15.32
sursa foto: Consiliul Județean Brașov
sursa foto: Consiliul Județean Brașov

Astăzi au fost semnate, la Primăria Sinaia, actele pentru înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Valea Prahovei în Acțiune". Membrii fondatori ai acestei asociații sunt orașele Sinaia, Comarnic, Azuga, Râșnov și UAT Județul Brașov. Prezent la acest eveniment a fost și Mihai Veștea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Scopul acestei asociații este de a promova și implementa proiectele noi de infrastructură, fără a exclude participarea autorităților centrale, europene sau a altor organisme internaționale.

"Autostrada București - Brașov, în special tronsonul Comarnic-Brașov este cel mai îndelung așteptat proiect de infrastructură rutieră din țară. Alături de Aeroportul Internațional Ghimbav-Brașov, care se realizează de către Consiliul Județean Brașov, o autostradă care să lege Capitala de municipiul Brașov va contribui esențial la dezvoltarea întregii Văi a Prahovei, a județului Brașov și a regiunii din care acesta face parte. Nu în ultimul rând, primii beneficiari ar fi numeroșii turiști care astăzi sunt obligați să stea în trafic pe DN 1 atât la dus, cât și la întors. De aceea, consider de bun augur înființarea acestei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară și sper să împlinească atât așteptările noastre, ale autorităților locale, cât și ale cetățenilor", a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Sursele de finanțare vor fi locale, guvernamentale sau europene, după caz, a anunțat șeful administrației județene.

Primarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu, a adăugat: "Viitoarea autostostradă București - Brașov, care va tranzita și orașul nostru va fi de mare ajutor pentru Râșnov. Având în vedere că localitatea noastră este într-o continuă dezvoltare, iar numărul turiștilor crește de la un an la altul, realizarea acestui segment de drum va fi foarte benefică. Legătura cu capitala țării va fi una mult mai ușoară și asta va aduce un plus pentru comunitatea locală. De asemenea, lucrările la aeroport sunt foarte importante pentru dezvoltarea comunității și transportul turiștilor. Aceste două proiecte reprezintă un complex multimodal. Atunci când ai aeroport, când ai cale ferată, când ai autostradă, toate conectate la obiectivele turistice și agenții economici, zona se va dezvolta extraordinar de mult".

Pentru demararea activității, membrii Asociatiei Valea Prahovei în acțiune vor plăti pentru început o cotizație lunară în sumă de 1.000 de lei, respectiv 3.000 de lei în cazul Consiliului Județean Brașov.

Camelia Vlad