ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

România încearcă să facă față valului de caniculă din ultima perioadă

Publicat: joi, 2 Iulie 2020 , ora 12.28
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

România încearcă să facă față valului de caniculă din ultima perioadă. Temperaturile depășesc cu lejeritate și 32 de grade Celsius la umbră, iar la soare sunt resimțite valori ce ating 40 de grade Celsius, în unele regiuni.


Din 1 iulie, ANM a emis avertizare de caniculă, mai ales în sudul țării, cu prag critic de temperatură-umezeală.


Canicula poate aduce cu sine efecte negative asupra organismului, implicit, stare de rău, iar consecințele pot fi grave, dacă nu ne protejăm. Există riscul unei deshidratări severe, agravării unor boli cronice sau declanșării anumitor boli de piele.


Medicii ne recomandă să avem grijă să nu ne expunem la soare în orele de vârf ale zilei. Dacă facem plajă, atunci este indicat să folosim o cremă de protecție solară și să nu uităm să ne hidratăm corespunzător.


Pentru unii turiști, muntele pare să fie o oază de răcoare, iar, aici, variantele de a petrece timpul liber într-un mod mai puțin sufocant sunt nenumărate. Printre acestea se numără drumețiile pe Tâmpa sau pe alte trasee turistice, bicicletele de munte sau o tură cu cea mai lungă tiroliană din România, cea de la Canionul 7 Scări.

Adina Milea