ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Sâmbătă sau duminică, aleargă TU pentru EI. De oriunde din țară

Publicat: joi, 24 Septembrie 2020 , ora 16.05

Sâmbătă sau duminică, Aleagă TU pentru EI. De oriunde din țară și pe orice traseu dorești. Va fi a 12-a ediție a Crosului în beneficiul pacienților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței, care, în an de pandemie, este organizat online.

Astfel, oricine dorește să ajute pacienții HOSPICE Casa Speranței, o poate face fără a scoate un ban din buzunar și fără a veni la Brașov. Chiar și fără un antrenament intens înainte, pentru că sunt și curse scurte, în care pot veni și copiii.


Doritorii trebuie doar să se înscrie online, gratuit, pe site-ul team.hospice.ro.


“Oricine, de oriunde, din toată țara dar și din afara țării poate sâmbătă și duminică să facă o cursă de 1, 2, 10 - 20 de km, o înregistrează pe o aplicație de alergare și după aceea o urcă pe social media cu #alergpentruei. Pentru fiecare km făcut cu sufletul și cu gândul alături de pacienții noștri, sponsorii curselor vor oferi 10 lei donație pentru serviciile noastre. Anul acesta ne dorim să strângem fonduri pentru 650 de vizite la domiciliu - aproximativ 30.000 de euro. Serviciul de îngrijire la domiciliu a fost cel mai solicitat de copiii și adulții cu boli incurabile de la HOSPICE, în perioada de pandemie”, a spus coordonatorul evenimentului, Beatrice Parîng.

Orice ajutor este binevenit, orice kilometru alergat înseamnă un plus în țința organizatorilor. Asta cu atât mai mult cu cât anul acesta a fost foarte dificil, din cauza pandemiei. 

Oportunitatea de acum cu acest cros Aleargă TU pentru EI este sub aceeași umbrelă. Acuma, cumva, este adăugat, pe lângă relaxare și bucurie și nota aceasta de apel la comunitatea brașoveană care în mod repetat și-a spus cuvântul în a susține serviciile noastre, de a se implica și a necesității contribuției fiecăruia, atâta cât poate, la fondurile care să asigure rularea serviciilor pe care noi le oferim. Eu însămi alerg la 45+, alerg la cursa de 10km. Nu avem un timp determinat, o să alerg în ritmul meu. Am aceptat provocarea de a promova alergarea aceasta a mea și pe galantom pentru strângerea de fonduri”, a spus directorul de educație, nursing HOSPICE Casa Speranței, Nicoleta Mitrea.

În anii trecuți, Crosul Aleagră Tu pentru Ei avea și o cursă specială pentru beneficiarii serviciilor HOSPICE Casa Speranței. Virginia Marin a luat și ea startul, în 2019, în cursa specială, deși nu mai este la fel de sprintenă ca în tinerețe:


Am fost sub Tâmpa. Eu m-am dus chiar cu doamna Cristina. A avut grijă de mine. Cu dânsa am defilat, am mers că de alergat nu se putea alerga. A fost foarte impresionant, așa, cât suflet s-a pus pentru noi - extraordinar cum alergau tinerii. Este de admirat că oamenii se implică în situația asta. Trebuie să ne ținem la suprafață și pentru mine HOSPICE-ul a fost a două casă. Pentru mine, când veneam o dată pe săptămână era sărbătoare. În singurătatea mea mă scotea de acolo, din casă, plus că te orientează în diferite probleme pe care nu le poți rezolva”, te ajută, a spus Virginia Marin.

Până acum, în Crosul Hospice s-au înscris peste 1300 de alergători, din toate colțurile țării. Încă mai aveți timp să vă înscrieți.

Adina Chirvasă