ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Jumătate de milion de alegători sunt așteptați la vot, în județul Brașov

Publicat: duminică, 27 Septembrie 2020 , ora 10.55
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

La nivelul județului Brașov sunt așteptați, astăzi, la urne, aproximativ 520.000 de alegători care trebuie să aleagă între aproape 4.000 de candidați. Ne alegem primarii, președintele de Consiliu Județean, consilierii locali și cei județeni.


Bătălia cea mai mare se dă pentru Primăria Brașov unde s-au înscris 22 de competitori, iar pentru fotoliul de la Consiliul Județean se bat nouă candidați.


Cetățenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reședința în România votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu ori reședință.


Cetățenii UE cu domiciliul sau reședința în România se află în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări si sunt înscriși în listele electorale complementare, care au caracter permanent.


Aceste liste cuprind în mod obligatoriu numele și prenumele alegătorului, data și locul nașterii, statul-membru de origine, adresa la care locuiește în România, dar și numărul circumscripției electorale. Acești alegători pot vota în baza oricărui document valabil care le atestă identitatea.


Tot astăzi, urna specială se va deplasa mai întâi la adresele solicitanților care nu au Covid, dar și la spitalele non-Covid, la azilurile de bătrâni și la penitenciare, susțin autoritățile.


La nivelul județului Brașov, au fost aproape 1.400 de cereri pentru urna mobila, dintre care 185 doar în municipiul Brașov.


Membrii secțiilor de votare care aduc urna mobilă trebuie să poarte masca de protecție și mănuși. Acestea din urmă trebuie schimbate sau dezinfectate la părăsirea fiecărei locuințe.


Saviana Russu