ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noul primar al Brașovului învestit, astăzi, în funcție

Publicat: miercuri, 28 Octombrie 2020 , ora 15.08
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

Primarul Allen Coliban și noii aleși locali ai municipiului Brașov au depus, astăzi, jurământul pentru mandatul 2020-2024.

Pentru prima dată după Revoluție, unii consilieri au ales să jure pe Constituție, și nu pe Biblie. Este vorba despre mai mulți consilieri ai Alianței USR Plus, care au preferat jurământul fără implicare religioasă. Propunerea alianței pentru funcția de viceprimar, Flavia Boghiu, nu a putut fi prezentă la ceremonia depunerii jurământului.

Ședinta a avut loc în Aula Sergiu Chiriacescu a Universității Transilvania și la aceasta au participat prefectul județului, Cătălin Văsii, și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Primarul Allen Coliban a declarat că Brașovul este cel mai frumos oraș din România iar, de acum, va trebui să devină orașul în care se trăiește cel mai bine în România. Primarul a amintit și proiectele despre care a vorbit în campania electorala și pe care își dorește sa le îndeplinească în actualul mandat:

“Am vorbit foarte mult în campanie despre probleme dar și despre soluțiile de care Brașovul are nevoie: de la probleme de mediu, nevoia de parcuri, nevoia de aer curat, la nevoia de mobilitate metropolitană (care să fie gândită în jurul omului), despre  nevoia de dezvoltare economică, de învățământ de calitate dar și ambiție în cultură și performanță în sport. Toate aceste lucruri sunt parte din programul politic pe care l-am propus brașovenilor și în materializarea căruia mă aștept să fac echipă cu absolut tot Consiliul Local Brașov”, a spus Allen Coliban

În ce privește proiectele începute de administratia George Scripcaru, Coliban a precizat ca multe sunt într-un stadiu avansat și vor trebui continuate. În schimb, noul edil șef își dorește un spital mai mare decât cel pe care ar fi vrut să îl construiască fostul primar, chiar dacă aceasta, cel mai probabil, va implica reluarea pașilor parcurși deja.

Ședinta de învestire a aleșilor locali a fost prezidată de fostul edil șef, George Scripcaru:

“Este un moment emoționant - dacă vă vine să credeți - pentru că, după atâția ani de zile de administrație publică locală, nu este așa ușor, deși pentru mine ar trebui să fie foarte simplu. Am parcurs mulți ani de zile la nivelul municipiului Brașov ca și consilier, viceprimar, primar, în atâția ani de zile”, a spus George Scripcaru

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat că este sigur că va colabora foarte bine cu noua administrație locală:

“Am toată convingerea că voi continua colaborarea bună pe care am avut-o în toate mandatele mele, fie că am fost primar, fie că am fost președinte de Consiliu Județean. Voi face în așa fel încât, cu primarul nou ales al municipiului Brașov (cu domnul Allen Coliban), cu ceilalți colegi (care sunt reprezentanți atât în Consiliul Local cât și în Consiliul Județean), vom avea o colaborare bună, vom face în așa fel încât pe primul plan să fie cetățeanul și să ducem la îndeplinire toate proiectele importante despre care am vorbit în campania electorală, pentru Brașov”, a spus Adrian Veștea.

În noul Consiliu Local, Alianța USR Plus are 12 alesi, Partidul Național Liberal 11 și PSD, 4.

Sorin Țârcă