ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Anchetă la Spitalul TBC, după lansarea, în spațiul public, a unor acuze privind „afaceri funerare” pe seama celor decedați din cauza Covid

Publicat: luni, 23 Noiembrie 2020 , ora 17.20
Sursa foto pixabay.com
Sursa foto pixabay.com
înregistrare telefon spital

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie a anunțat, azi, o anchetă disciplinară, în interiorul unității medicale, după ce, pe facebook, au fost lansate acuzații că s-ar face „afaceri funerare” pe seama celor decedați din cauza Covid 19.

Înregistrările convorbirilor telefonice și de la ușa spitalului au fost postate de o brașoveancă e rețeaua de socializare. Femeia susține că angajați din cadrul spitalului de la Stejăriș, i-ar fi recomandat să apeleze la un anumit domn pentru serviciile funerare pentru o persoană decedată din cauza Covid.

Mai mult, familiei i s-a spus că ar fi necesar sicriul cu zinc. Însă, protocolul Ministerului Sănătății nu prevede acest tip de sicriu, ci spune că trupul trebuie pulverizat cu substanțe biocide, apoi introdus în saci din vinil și apoi introdus în sicriu, care mai apoi este sigilat. Familia este cea care aduce sicriul, mai spune protocolul. Sicriul cu zinc ar însemna costuri de 4000 de lei, deși, susține femeia, un sicriu obișnuit ar fi 1000 de lei.

Conducerea Spitalului a transmis, într-o comunicare oficială:

„persoanele angajate ale spitalului implicate în eveniment au declarat, la o primă discuție avută, că în nici un moment nu s-au gândit să favorizeze o firmă de pompe funebre, doar să ajute familia decedatului”.

De asemenea, conducerea unității condamnă orice încălcare a normelor de etică și deontologie, se mai arată în comunicarea amintită. Între timp, a fost declanșată și cercetarea disciplinară, iar conducerea unității promite că va aduce la cunoștință concluziile anchetei.

Adina Chirvasă