ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii din centrul istoric și Brașovul vechi, așteptați să-și spună punctul de vedere în viitoarele PUZ-uri pentru aceste zone

Publicat: luni, 23 Noiembrie 2020 , ora 17.58
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Municipalitatea a lansat, din nou, procedura de achiziție pentru actualizarea Planului urbanistic zonal – PUZ pentru centrul istoric și PUZ-ul pentru Brașovul vechi.

Asta după ce contractul pentru actualizarea  PUZ-ului centrul istoric a fost reziliat, din cauză că proiectantul nu a respectat termenele prevăzute.

“Noutatea demersului este că, față de demersul anterior, termenul de elaborare a documentației a fost prelungit la 18 luni, tocmai pentru a permite consultarea cetățenilor. Obiectivele pe care și le propune Primăria prin elaborarea celor două PUZ-uri sunt: reducerea traficului rutier în zonă și creșterea zonelor pietonale, evitarea derapajelor privind construcțiile din cele două zone, precum și o atenție sporită pentru zonele verzi, atât cele publice, cât și cele private”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

Pentru că vorbim despre zone importante, cu patrimoniu construit valoros, Primăria a impus, prin documentația de achiziție, realizarea unui studiu istoric amplu, iar din echipa de proiectare va trebui să facă parte și un expert în domeniul protejării monumentelor istorice, atestat de Ministerul Culturii și Cultelor.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 decembrie, iar valoarea maximă de achiziție este de peste 420.000 de lei.

Adina Chirvasă