ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Regiunea Centru a primit prima tranșă de vaccinuri anti-COVID 19

Publicat: marți, 29 Decembrie 2020 , ora 15.14
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR
Centrul regional de depozitare a vaccinurilor anti-Covid de la Spitalul Militar de Urgență Regina Maria Brașov a primit, azi, prima tranșă de doze pentru întreaga regiune Centru.

De la Centrul regional vor fi trimise doze de vaccinuri în județele Covasna, Harghita, Mureș, Alba, Sibiu și Brașov.

La Spitalul Militar Regina Maria va deveni operațional, în următoarea perioadă, și centrul de vaccinare pentru personalul medical militar.

Procentul celor care se vaccinează împotriva COVID 19 este mai ridicat, în Spitalul Militar, față de alte unități medicale, după cum a transmis și comandantul unității. Col.dr. Alexandru Kereztes.

,,Mesajele noastre sunt acelea de a-i îndemna să se vaccineze și așa cum am mai spus-o, respectându-i pe cei dragi de acasă, pe colegii noștri de la locul de muncă. Să facem acest vaccin. Pe lângă distanțare fizică, portul măștii, dezinfectare permanentă, vaccinul anti-COVID 19 este pentru, prima dată, un mijloc de profilaxie în combaterea răspândirii acestui virus'' a declarat comandantul Spitalului Militar Brașov, Col.dr. Alexandru Kereztes.

Vaccinarea anti-Covid este făcută în 3 etape, în prima intră personalul medical din instituții medicale, în a doua vor fi persoanele la risc, iar în a treia etapă intră populația generală.

Adina Chirvasă