ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Universitatea Transilvania, în top 5 universități din țară

Publicat: vineri, 29 Ianuarie 2021 , ora 9.04
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR
Universitatea Transilvania din Brașov se află în top 5 cele mai bune instituții de învățământ superior din țară. Asta potrivit celui mai recent raport publicat de Ranking Web of Universities.

Topul măsoară rezultatele a peste 31 000 de universități din întreaga lume dintre care 102 sunt instituții de învățământ superior din România.

,,Universitatea Transilvania din Brașov se situează pe locul 5 în România, pe locul 567 în Europa și pe locul 1422 în lume. În România, topul este deschis de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, urmată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Politehnica din București și Universitatea de Vest din Timișoara. În total, în clasament, sunt 102 universități din țara noastră. În lume, topul se deschide cu Universitatea Washington din S.U.A. Clasamentul actual a venit cu noi reguli, iar indicatorii actuali luați în calcul sunt: vizibilitatea, numărul de rețele externe care fac trimitere la domeniul instituției, transparența și excelența în cercetare în perioada 2015- 2019'' a transmis reporterul Radio România Brașov FM, Adina Chirvasă.

Adina Chirvasă