ACUM:
19.00
Buletin de știri
Urmează:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Apoi:
20.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria Brașov, amendată de Poliție. Firma responsabilă cu deszăpezirea, sancționată de Primărie

Publicat: miercuri, 7 Aprilie 2021 , ora 20.16
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Pentru că străzile din municipiul Brașov nu au fost deszăpezite corespunzător în această dimineață, în urma ninsorilor abundente, Primăria Brașov, ca administrator al domeniului public, a fost amendată.

“În cadrul activităților desfășurate, la data de 07 aprilie 2021, pe raza municipiului Brașov s-a constatat faptul că asupra părții carosabile nu au fost luate măsurile de întreținere corespunzătoare, ce se impun în condiții de iarnă, traficul desfășurându-se cu dificultate. În acest sens, s-a procedat la sancționarea contravențională a administratorului drumului public, competent a gestiona problematica privind siguranța drumului public, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 –Rep. privind circulația pe drumurile publice, valoarea sancțiunii contravenționale aplicate fiind de 14.500 lei”, a spus reprezentantul IPJ Brașov, agent principal de poliție, Nadia Olaru.

La rândul său, conducerea Primăriei a luat decizia sancționării firmei de deszăpezire.

“Din păcate, astăzi firma de deszăpezire nu și-a făcut treaba. Am constatat cu surprindere, la ora 7.30 dimineață, când am ieșit pe traseu, că deszăpezirea nu a fost efectuată așa cum trebuia să fie făcută. Au fost artere impracticabile, pe drumul de Poiană unul dintre utilaje s-a defectat, situația nu este deloc una bună și aici este 100% vina prestatorului de servicii.  Într-adevăr, este o vreme aparte pentru această perioadă, însă ieri, noi, Primăria, am trimis notificare către firma de deszăpezire, care astăzi de dimineață, începând cu ora 4.00, trebuia să intervină cu toate utilajele”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Dimineață, doar 20 de utilaje erau pe străzi, deși conform contractului, până la data de 30 aprilie, la solicitarea primăriei, trebuia să pregătească 78 de utilaje. Sancțiunile vor fi, în primul rând, financiare: reducerea plății prestațiilor, dar  și aplicarea de penalități sau oprirea garanției de bună execuție, după cum au explicat reprezentanții municipalității.

Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-405000.

Adina Chirvasă, Camelia Vlad