ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

67 de unități școlare din județ încep în scenariul 2, săptămâna viitoare. În municipiul Brașov, doar „Meșotă” este în 2, din cauza infrastructurii

Publicat: vineri, 21 Mai 2021 , ora 16.30
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

67 unități școlare din județ din totalul de 417 vor începe săptămâna viitoare în scenariul 2 de funcționare, potrivit listei aprobate, astăzi, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov.


Restul sunt în scenariul 1, inclusiv cele din municipiul Brașov. Singura excepție, în municipiu, este Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, unde a fost luată decizia ca activitatea să continue în scenariul 2, din cauza infrastructurii.


Scenariul 1 înseamnă că merg toți elevii la școală, dacă localitatea are incidență de infectare cu Covid sub 1 la mia de locuitori.


În scenariul 2 revin în bănci doar cei din clasele primare și terminale, iar restul învață în online, dacă localitatea are rată de infectare peste 1 la mia de locuitori.


Totuși, scenariile se pot modifica de pe o zi pe alta, în funcție de creșterea sau scăderea ratei de infectare cu Covid 19, conform unui ordin aprobat recent de Ministerul Educației.

Adina Chirvasă