ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Universitatea Transilvania, într-un nou top internațional

Publicat: marți, 8 Iunie 2021 , ora 19.28
Sursa foto: UNITBV
Sursa foto: UNITBV

Universitatea Transilvania a intrat, pentru prima dată, în topul internațional QS World University Rankings. Alături de Brașov, nou intrate mai sunt „Lucian Blaga” din Sibiu, „Ștefan cel Mare” din Suceava și Politehnica din Timișoara.


În acest top, din România figurează, în acest an, 11 universități românești. Spre deosebire de anul trecut, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea din București nu au mai prins un loc în clasamentul 801-1.000. Totuși, ambele universități s-au clasat în Top 500 la indicatorul reputației academice, Universitatea Babeș-Bolyai clasându-se pe locul 492, iar Universitatea din București plasându-se pe locul 495 la nivel global.


Topul cuprinde 1.300 de universități.


MIT rămâne, de zece ani deja, pe primul loc în prestigiosul clasament. Oxford este pe locul 2, iar Cambridge pe 3, la egalitate cu Stanford.


Indicatorii luați în calcul au fost: reputația academică (40%), reputația angajatorilor, raportul numărului de studenți pe facultate, numărul de citări ale articolelor științifice pe facultate, capacitatea de a atrage studenți străini.

Adina Chirvasă