ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Olimpiada de jocuri, lectură și agrement - la Brașov, în perioada iulie - septembrie

Publicat: vineri, 23 Iulie 2021 , ora 12.22
În timp ce jocurile olimpice de la Tokyo se desfășoară cu sălile și arenele goale, la Brașov organizăm evenimentele inspirați de spiritul olimpic cu și pentru public. Biblioteca Județeană George Barițiu va promova în perioada iulie - septembrie 2021, în fiecare săptămână câte unul sau mai multe evenimente.


Plăcerea de a concura o vom afla într-un loc feeric, lângă sau chiar pe terasa complexului Agrement de lângă Aleea de sub Tâmpa, precum și pe terenul de sport al compexului Agrement. Aici, vor fi amenajate standuri în care vor fi organizate lecturi pentru copii, ateliere de caligrafie, origami și prezentare de costume japoneze, cu muzică și dansuri specifice. Câteva sute de jocuri pentru cei mici, dar și pentru cei mari, aduse de la Muzeul jocurilor de la Chemnitz, Germania, capitala culturală a Europei in 2025, îi vor aștepta pe doritori, turiști și brașoveni deopotrivă, spațiul astfel amenajat devenind unul de joacă, experiment și interacțiune.


La Olimpiada de sub Tâmpa jocurile sunt din cele mai diverse domenii, pentru toate vârstele, satisfăcând toate gusturile și interesele, de la cele care presupun abilități sportive la cele care cer atenție, logică și imaginație.


Competiția este amicală, iar participanții învață că important este să participi. De aceea, vor fi numai câștigători, recompensați cu mici surprize.

Participanții la Olimpiada de jocuri, lectură și agrement vor avea parte de ghidaje despre istoria orașului, chiar de pe terasa complexului Agrement, sesiuni și ateliere de live painting, în care în una din sesiuni cei doritori vor putea picta, ateliere Haiku, sesiuni de imprimare 3 D, concerte de muzică, promovarea mișcării și a dansului și alte surprize.

Startul la programări va fi dat odată cu cei de la Tokyo, de vineri 23 iulie, iar seria de evenimente cu public începe luni, 26 iulie 2021, ora 17, cu un atelier de lectură pentru copii, iar cea care citește, Melania Luana Butnariu, a fost declarată de Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România cel mai bun bibliotecar al anului 2020 în România.

În principiu, evenimentele vor fi pe baza de programare, anunțate în prealabil, dar vom miza si pe publicul întîmplător, aflat la plimbare pe sub Tâmpa, iar dacă pentru jocurile de la Muzeul Jocurilor din Chemnitz, Germania, nu este nevoie de vreo pregătire prealabilă, jocurile tradiționale ale Brașovului presupun un mic instructaj preliminar, realizat de către colegii noștri la fața locului. Pentru că evenimentele se vor desfășura pe o perioadă lungă de timp, de fapt pe întreaga durată o jocurilor Olimpice și paralimpice, iar dacă vremea ne îngăduie și până la final de septembrie, când le vom încheia cu Nocturna bibliotecilor, ne-am gândit să le anuntăm treptat, iar ele vor ține cont de capriciile vremii și unele vor fi relocate la Casa Baiulescu la sediul din Livada Poștei”, a declarat managerul Bibliotecii Judetene George Baritiu Daniel Nazare.

Olimpiada de jocuri, lectură și Agrement se va desfășura cu respectarea condițiilor impuse de starea de alertă și de pandemie, pentru prevenirea infectărilor cu noul coronavirus, iar în funcție de indicele cumulat vor fi cu un număr ajustat de participanți, pentru a asigura siguranța tuturor celor prezenți.

Detalii legate de fiecare competiție în parte, jocuri, concursuri, ateliere, alte activități găsiți pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene Brașov și a Centrului de Excelență pentru copii și tineret. Programările la activități se pot înregistra pe adresele de e-mail copii@bjbv.ro sau secretariat@bjbv.ro.

Radio România Brașov FM