ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Fără lacăte pe curtea școlii!”, în 10 școli, nu 24 (AUDIO)

Publicat: vineri, 30 Iulie 2021 , ora 9.03
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Consilier local Ciprian Chiricheș

Din această vară, copiii ar putea avea acces la terenurile de sport din curțile școlilor, în municipiul Brașov.

După o amânare și multe dezbateri, aleșii locali au aprobat, în ședința de plen, Regulamentul privind redeschiderea curții școlilor în afara orelor de curs. Documentul prevede pentru derulare 10 unități școlare, într-o primă etapă. Asta după intense discuții, pentru că propunerea inițială era de 24 de școli.

De asemenea, o altă discuție a fost pe impactul bugetar pe care-l va avea proiectul, în condițiile în care Primăria ar trebui să acopere costurile cu paza în afara orelor școlare, weekenduri și vacanțe școlare (audio atașat).

Chiricheș a propus realizarea unor alte spații de petrecut timpul liber, lângă școli. Replica primarului municipiului Allen Coliban a fost că se aprobă un cadru, nu rectificare de buget.

„Acest cadru este unul necesar. Rectificare vom avea și în luna septembrie acolo unde este cazul și școlile vin cu solicitări pentru a acoperi cheltuieli diverse - inclusiv aceste cheltuieli legate de pază - evident că vom putea interveni. Dacă nu avem acest cadru, nu avem de unde să pornim”, a spus Allen Coliban.

Reamintim că proiectul prevede acces în curtea școlilor în perioada vacanțelor și doar în weekend, în perioada anului școlar, între 09:00 – 21:00. În timpul săptămânii, când vor fi cursuri, accesul este permis după ore și până la orele 20.00.

Copiii sub 10 ani trebuie să fie însoțiți de aparținători. Sunt interzise fumatul, consumul de băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante, precum și accesul cu mașinile, motoretele, motocicletele.

Amenzile pentru încălcarea regulamentului sunt cuprinse între 150 și 800 de lei.


Proiectul a mai fost pe ordinea de zi din luna iunie, dar a fost amânat atunci, după zeci de minute de dezbateri și alte câteva zeci de minute de pauză pentru deliberări.


Cele 10 unități de învățământ incluse în acest program sunt:

- Școala Gimnazială nr. 3, str. Venus nr. 1;

- Școala Gimnazială nr. 5, str. Dr. I. Cantacuzino nr. 3;

- Școala Gimnazială Nr. 8, Str. Verii 2A;

- Școala Gimnazială Nr. 9 Nicolae Orghidan, corpul A + B, de pe str. Brazilor nr. 18 și Corpul C, de pe str. Prunului nr. 1;

- Școala Gimnazială Nr. 11 - Str. Busuiocului nr. 1;

- Școala Gimnazială Nr 14, Corp C, str. Fagurului nr. 1;

- Școala Gimnazială Nr. 15, str. Mihai Viteazu nr.100;

- Școala Gimnazială Nr. 31, str. Simeria nr. 5;

- Colegiul Național Aprily Lajos, str. După Ziduri nr. 3;

- Liceul Silvic Dr. Nicolae Rucăreanu, str. Minerva nr. 11.

Adina Chirvasă