ACUM:
7.00
Radiojurnal Radio România

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Aproape 9.500 de persoane vaccinate, vineri. Creștere bruscă a numărului de cazuri de Covid-19, în țară

Publicat: vineri, 27 August 2021 , ora 21.24
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Aproape 9.500 de persoane au primit vineri prima doză a unui vaccin anti COVID-19 sau serul în doză unică, iar aproape alte 3.900, cea de-a doua doză.


Sunt date care se înscriu în tendința ultimelor două luni, care indică un interes scăzut pentru imunizare.


Între timp, România are, pentru a doua zi la rând, peste 900 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, informează Radio România Actualități. Mai precis, au fost confirmate 946 de noi îmbolnăviri cu COVID-19, după realizarea a aproape 40.000 de teste.


În urmă cu o lună, pe 27 iulie, erau anunțate 175 de cazuri noi, iar în urmă cu două luni, pe 27 iunie, bilanțul indica 46 de persoane nou infectate cu coronavirus. În tot acest timp, crește numărul celor care au nevoie de îngrijiri în unități medicale. În spital sunt, la acest moment,1763 de pacienți cu Covid-19, nivel care nu a mai fost atins de la începutul lunii iunie. 238 de oameni sunt la terapie intensivă. De ieri până astăzi la prânz, au mai fost înregistrate 19 decese asociate infecției cu coronavirus.


România se află în valul patru al pandemiei, a atras atenția zilele trecute coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, care a mai precizat că varianta delta a coronavirusului, mult mai contagioasă, este pe cale să devină și în țara noastră dominantă. În opinia sa, creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă poate fi pusă pe seama mobilității și interacțiunii crescute între persoane, dar și a nerespectării măsurilor de protecție.


La Brașov s-au înregistrat, vineri, 32 de cazuri noi de coronavirus.

Radio România Actualități