ACUM:
14.05
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Răvășitul Oilor, în weekend, la Bran

Publicat: joi, 16 Septembrie 2021 , ora 18.10

Muzică populară, petreceri câmpenești, degustări de produse culinare tradiționale, expoziții de animale și multe alte surprize.

De toate acestea vor avea parte cei care ajung, de vineri până duminică, la Bran. Pe platoul "Inima Reginei Maria" va avea loc cea de-a 16-a ediție a Festivalului "Răvășitul Oilor". Aceasta este o sărbătoare devenită tradițională, prin care este evidențiată și apreciată cea mai importantă activitate a localnicilor, creșterea animalelor.

Amănunte ne oferă primarul comunei Bran, Cosmin Feroiu: "La acest sfârșit de săptămână vă așteptăm la Bran, la tradiționalul eveniment Răvășitul Oilor sau mai bine spus, Festivalul Brânzei și al Pastramei. După o pauză de un an de zile reluăm acest eveniment, care datează din 1968 și marchează începutul anului pastoral, prin coborârea oilor de la munte și preluarea lor de către proprietari. Sperăm ca vremea să fie frumoasă și să avem cât mai mulți participanți care să savureze produsele noastre tradiționale"

Deschiderea festivalului va avea loc vineri seara, la ora 17.00, iar sâmbătă și duminică spectacolele vor începe la ora 12.00. Evenimentul este organizat de Primăria Bran, Asociația Crescătorilor de Animale și Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural.

Marian Stoica