ACUM:
8.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Cererile pentru ajutor la încălzire se pot depune începând de luni

Publicat: miercuri, 13 Octombrie 2021 , ora 17.39
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Direcția de Asistență Socială Brașov informează că au fost aprobate normele metodologice în baza cărora consumatorii vulnerabili de energie beneficiază de ajutor pentru încălzire pe timpul iernii.


Astfel, din 18 octombrie se va asigura distribuirea formularelor precum și preluarea documentelor necesare acordării ajutorului.


Cuantumul ajutorului diferă în funcție de sistemul de încălzire utilizat precum și în funcție de venituri. Sunt eligibile pentru acordarea ajutorului persoanele cu 1386 de lei venit lunar pe membru, în cazul familiei, și 2053 de lei în cazul persoanelor singure”, a explicat purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială Brașov, Monica Chelban.


Începând tot de mâine se derulează și Campania „Dar din suflet pentru seniori” cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun, iar pentru respectarea restricțiilor impuse de autorități în această perioadă și evitarea unor deplasări multiple, se recomandă ca până la 1 noiembrie numai seniorii să preia sau să depună decumentele pentru ajutorul de încălzire.


Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinței, în funcție de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este între 25 de lei și 100% din valoarea facturii.

Nucu Jalea