ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

BRAȘOV. Peste 570 de milioane de lei pentru patru drumuri județene

Publicat: joi, 21 Octombrie 2021 , ora 10.34
Sursa foto: arhivă / DRDP Brașov
Sursa foto: arhivă / DRDP Brașov
Patru obiective pentru care Consiliul Județean Brașov va solicita finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, lansat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au primit aprobarea aleșilor județeni în ședința extraordinară de miercuri.


Toate aceste proiecte au o valoare de peste 570 de milioane de lei.


„Vorbim de proiecte cu o valoare totală de 573 de milioane de lei, cu tot cu TVA, care constau în reabilitarea a 4 drumuri importante. Unul dintre drumuri este cel care face legătura dintre Rupea și Făgăraș. Alt proiect va fi pe un alt drum județean, în localitatea Sânpetru. De asemenea, avem drumul care va face legătura între Vulcan și Holbav și drumul între Hărman – Sânpetru”,
a explicat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.


Pe de altă parte, Consiliul Județean Brașov a finalizat cu succes o nouă achiziție, tot în domeniul refacerii infrastructurii rutiere, având ca sursă de finanțare bugetul propriu al județului. Este vorba despre necesitatea consolidării a două segmente rutiere afectate de alunecări de teren pe drumul județean DJ 104 J Galați - Calbor – Boholț. Acesta este un drum important pentru locuitorii din împrejurimile Făgărașului, care în momentul de față nu dispun de o cale de acces spre municipiu și spre nordul județului, care să poată fi utilizată în condiții normale. Firma care a câștigat licitația promite să reabiliteze drumul la prețul de peste 9 milioane de lei.

Camelia Vlad