ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sanctuarul Libearty este casă pentru încă o familie de ursuleți

Publicat: vineri, 12 Noiembrie 2021 , ora 16.59
Sursa foto: Asociația Milioane de Prieteni
Sursa foto: Asociația Milioane de Prieteni

Sanctuarul Libearty este de azi-noapte casă pentru încă o familie de ursuleți.

Mama și cei doi pui ai săi au fost capturați joi seara de autoritățile locale din Brașov. Familia a fost prinsă cu ajutorul unei cuști. Ursoaica și puiuții au fost apoi tranchilizați și transportați cu ajutorul Ambulanței AMP în Sanctuarul de la Zărnești.

La sosire, ursoaica a fost imediat controlată de medicul veterinar, vaccinată și deparazitată. Aceasta are o luxație mai veche la membrul drept față, iar aceasta a provocat blocarea articulației superioare. Ursoaica mai are și alte probele de sănătate de care se ocupă specialiștii. Din păcate, dizabilitatea căpătată la picior este una cu care ursoaica va rămâne pe viață și nu există tratament pentru o astfel de situație în cazul animalelor sălbatice.

Deocamdată, familia de urși va rămâne în zona de carantină a Sanctuarului, urmând ca zilele următoare, după o primă etapă de acomodare, cei trei să fie eliberați într-unul dintre țarcurile speciale din Sanctuar.Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Asociația Milioane de Prieteni
Bianca Bucă