ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Ceremonialul militar de Ziua Națională a României, de la 11.00, pe Bulevardul Eroilor

Publicat: marți, 30 Noiembrie 2021 , ora 17.06
Sursa foto: rador.ro
Sursa foto: rador.ro

Ziua Națională a României va fi sărbătorită, în cadru oficial, printr-o ceremonie militară ce va avea loc pe Bulevardul Eroilor, începând cu orele 11:00, au anunțat reprezentanții autorităților.


Ceremonia se va desfășura cu efective aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu“, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” din județul Brașov și Inspectoratului de Poliție Județean.

În încheierea ceremonialului militar și religios vor defila, prezentând onorul publicului participant la activitate, 250 de militari și 31 de mijloace tehnice, din cadrul Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne.


Prezenți vor fi și reprezentanții autorităților publice locale și județene, alte oficialități locale, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere.

Ceremonii asemănătoare, dar în format restrâns, vor avea loc și în localitățile Predeal, Azuga, Sinaia, Bușteni, Săcele, Hărman și Codlea.

Activitățile se vor desfășura cu respectarea tuturor regulilor și măsurilor stabilite pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, conform legislației în vigoare.

Adina Chirvasă