ACUM:
8.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Sportiv brașovean, suspectat că ar fi infectat cu tulpina Omicron a virusului SARS Cov2

Publicat: joi, 2 Decembrie 2021 , ora 13.30
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

UPDATE

Brașoveancă, suspectată că este infectată cu tulpina Omicron a virusului SARS CoV2

Femeia, în vârstă de 48 de ani, a fost repatriată marți din Africa de Sud. La testarea realizată pe aeroport, a avut rezultat pozitiv, astfel că a fost preluată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și transportată în condiții conforme protocolului în astfel de situații, la domiciliul din județul Brașov, unde a intrat în izolare și se află sub o monitorizare strictă, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Brașov, alexandru Ganea.

"Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă și până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2. Proba recoltată la intrarea în țară a fost trimisă pentru secvențiere genomică la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară "Cantacuzino" din București. Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, s-a concluzionat că există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2 la persoana din Brașov depistată pozitiv", a precizat sursa citată.

Știrea inițială:

Unul dintre cei 29 de sportivi români sosiți din turneul din Africa de Sud se află în carantină la domiciliu, în județul Brașov, fiind depistat pozitiv, la fel ca alte două persoane din același lot a anunțat aseară Ministerul Sănătății.


Există suspiciunea că cei trei ar fi infectați cu tulpina Omicron a virusului SARS CoV2, însă procesul de secvențiere a genomului, pentru confirmare, la laboratorul de la Institutul National de Cercetare Medico - Militară "Cantacuzino" București, durează câteva zile, a precizat sursa oficială citată.


Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.


Ministerul Sănătății a precizat că acești pacienți cu Covid-19 au trecut prin schema completă de vaccinare.

Camelia Vlad