ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tratament Covid la centrele de evaluare, dacă boala este în fază incipientă

Publicat: marți, 18 Ianuarie 2022 , ora 15.41
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

În județul Brașov sunt 6 centre de evaluare pentru pacienții cu test pozitiv Covid-19. Acolo se poate primi tratament, dacă boala este în faza incipientă.

Tratamentul este decontat prin Casa de Asigurări de Sănătate.

O persoană dacă este confirmată și dacă este și simptomatică, în primul rând trebuie să ia legătura cu medicul de familie. Acesta o va monitoriza, iar dacă există și factori de risc, medicul de familie trimite pacientul la un centru de evaluare. Fie îl programează medicul de familie la centrul de evaluare, fie persoana în cauză face o programare la spital. Sunt postate pe site centrele de evaluare cu numerele de telefon și adrese de email pentru programare”, a explicat directorul DSP Brașov, dr. Claudia Bularca.

În județ, centre de evaluare sunt la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov, la spitalele municipale din Făgăraș și Săcele, la Spitalul Orășenesc Rupea și la Centrul Medical Maria din Sânpetru (informații despre centrele de evaluare aici).

Camelia Vlad