ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A treia cea mai înaltă structură din România, turnul CET Brașov, ar putea fi demolată. O parte din fosta platformă va intra în patrimoniul Primăriei Brașov

Publicat: vineri, 4 Februarie 2022 , ora 16.15
Sursa foto: Wikipedia
Sursa foto: Wikipedia
Radio România Brașov FM: Allen Coliban - primarul municipiului Brașov

Aproximativ 50 de hectare, ale fostei platforme CET ar urma să intre în patrimoniul Primăriei municipiului Brașov.

Aceasta a primit procesul de adjudecare după ce a rămas singura ofertantă în procesul de supralicitare în achiziția activelor CET. După ce va fi parafată achiziția, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, speră că investitori strategici vor fi interesați în a reloca producții în orașul nostru.

"Vorbim despre o platformă importantă pentru că este probabil una dintre ultimele șanse aflate în intravilanul municipiului de a avea un perimetru coerent, bine conectat din punct de vedere al infrastructurii rutiere și feroviare care să permită planuri de investiții pentru investitori strategici", a spus primarul Allen Coliban. Declarația sa completă o regăsiți în materialul audio de mai sus.

Achiziția s-a ridicat la peste 13,5 milioane de euro, din care Primăria a plătit 4 milioane, la sfârșitul lui 2021. Urmează să mai achite alte aproximativ 4 milioane până în iunie, iar restul, până în 30 iunie 2023. Însă, municipalitatea speră să obțină suplimentar 2 milioane de lei din valorificarea utilajelor și demolarea clădirilor de pe fosta platformă.

Cât despre Turnul CET-ului, care are aproximativ 280 de metri, acesta ar putea fi demolat, în funcție de posibilii investitori. Turnul se află pe locul 3, la nivel național, în Topul celor mai înalte structuri care au alte funcții decât cele asociate zgârie-norilor.

Sursa foto: Wikipedia 

Adina Chirvasă