ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Centrul „Mama și copilul”, la CATTIA, pentru refugiații din Ucraina ajunși la Brașov

Publicat: vineri, 4 Martie 2022 , ora 18.37
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Centrul comunitar pentru primirea refugiaților din Ucraina, deschis la CATTIA, are inclusiv o cameră pentru refugiatele din Ucraina care vin cu copii mici.

Camera „Mama și copilul” a fost organizată și dotată cu sprijinul Asociației Happy Moms, iar aici, copiii pot fi înfășați, alăptați sau, dacă sunt mai mari, pot colora sau desena, cât timp adulții trec prin formalități.

În continuare primim donații. Vor veni chiar astăzi cărți de colorat, creioane, jucării și un spațiu de amenajat pentru alăptat, pentru bebeluși”, a explicat reprezentanta Asociației Happy Moms, Dana Lupșa.

Victoria și băiețelul ei, de 5 ani, sunt printre primii care au ajuns în acest spațiu. Au fugit din Odesa, alături de o prietenă de-a ei, și ea, tot cu un copil.

“Toată lumea ne ajută, pe mine și pe prietena mea. Acum stăm într-un apartament și ne gândim când și cum putem să ne angajăm, pentru că nu avem prieteni în alte țări, nu avem pe altcineva în alte țări. Nu știm când se va încheia războiul. În orașul nostru auzeam doar bombe, eram înspăimântați, copiii plângeau, stăteam în pivniță. Am plecat pentru că erau copiii înfricoșați, soții noștri au rămas acolo “,
a spus Victoria.

Centrul de la CATTIA, deschis de Primăria Municipiului Brașov și mai multe organizații neguvernamentale, în cadrul grupului de lucru „Brașov pentru Ucraina” este deschis non-stop.

Adina Chirvasă