ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea vrea Sistem Centralizat de Monitorizare și Control al Traficului

Publicat: miercuri, 23 Martie 2022 , ora 9.28
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

O gestionare mai eficientă a traficului dn oraș prin camere video, senzori video de trafic și un dispecerat de control. Asta vrea municipalitatea prin Sistemul Centralizat de Monitorizare și Control al Traficului, pentru care a lansat deja licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări.

Proiectul va fi cu fonduri nerambursabile.

“Este o investitție prin intermediul căreia ne propunem să prioritizăm transportul public, să fluidizăm circulația din oraș, să înființăm un centru de monitorizare trafic și creștere a siguranței pietonilor. Acest proiect este cu finanțare europeană, iar, din valoarea de 25 de milioane de lei, 98% din cheltuielile eligibile sunt acoperite prin fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Regional”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Sistemul va presupune, între altele, montarea a 140 de camere video pentru monitorizare trafic în Brașov și aproape 250 de senzori video de trafic. De asemenea, 35 de treceri de pietoni și 3 intersecții vor fi semaforizate, iar alte 44 de intersecții, modernizate, din punct de vedere al semaforizării. 

Toate acestea vor fi gestionate din centrul de monitorizare și control al traficului, pe care municipalitatea îl vrea amenajat într-un fost punct termic, de pe str. Hărmanului. Astfel vor putea fi identificate mai repede blocajele din trafic, iar cu ajutorul sistemelor de semaforizare va putea fi asigurată creșterea fluenței pe anumite direcții, cu prioritate pentru circulația mijloacelor de transport în comun.

Proiectul va avea și o componentă de gestionare a parcărilor publice, astfel încât șoferii vor putea ști din timp unde sunt locuri de parcare libere.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 aprilie.

Adina Chirvasă