ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sisteme de securitate instalate și testate la Aeroportul din Brașov

Publicat: luni, 18 Aprilie 2022 , ora 21.06
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Soluții de securitate de ultimă generație, în valoare de peste 4,7 milioane de euro, au fost instalate la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav de către compania UTI.

Specialiștii UTI au proiectat, integrat, pus în funcțiune și testat mai multe sisteme de securitate aeroportuară. Între aceste se numără echipamente de scanare a bagajelor cu raze X, porți pentru controlul pasagerilor, detectoare de metale, detectoare pentru urme de explozibili.

De asemenea, au fost montat și testate sisteme de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu, sisteme de control al accesului, sisteme de detecție la efracție, sisteme de televiziune cu circuit închis, instalație de cablare structurată, sisteme FIDS (Flight Information Data Systems), sisteme de benzi transportoare de bagaje.

La Brașov au fost instalate, în premieră pentru un aeroport românesc, centrale de tratare a aerului care sunt integrate cu lămpi UV pentru igienizarea încăperilor.

De asemenea, instalațiile termice sunt controlate cu ajutorul soluției Building Management System (BMS). Aceasta permite setarea automată, conform unor parametri prestabiliți, a temperaturii din birouri după terminarea programului de lucru, pentru a evita consumul inutil de energie.

Întreg terminalul are în dotare corpuri de iluminat cu LED, pentru a asigura eficiența energetică potrivită unui aeroport modern.

Sorin Țîrcă