ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vino îmbrăcat în port popular și vizitezi gratuit muzeul

Publicat: joi, 5 Mai 2022 , ora 13.48
Sursa foto: Muzeul de Etnografie Brașov
Sursa foto: Muzeul de Etnografie Brașov

De Ziua Națională a Portului Tradițional din România veți putea vizita gratuit Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, dacă veniți fie cu un accesoriu, fie îmbrăcat în costum național, duminică, 8 mai.

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului își deschide porțile pentru iubitorii de tradiții care aleg să poarte fie un accesoriu, fie un costum întreg național pentru a sărbători Ziua Națională a Portului Tradițional, care este marcată în fiecare an în a doua duminică a lunii mai. Scopul acestei inițiative este acela de a evidenția costumele tradiționale specifice fiecărei zone și pentru a transmite mai departe moștenirea bogată a înaintașilor noștri” au transmis reprezentanții instituției.

În această perioadă, pe lângă expoziția permanentă, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului puteți vedea, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 - 18.00, expoziția temporară ”Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi” (amănunte aici).

Radio România Brașov FM