ACUM:
20.00
Pop Star (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Referendum pentru demiterea primarului din Dumbrăvița, duminică

Publicat: joi, 16 Iunie 2022 , ora 18.41
Sursa foto: arhivă / rri.ro / MAE
Sursa foto: arhivă / rri.ro / MAE

Duminică, în comuna Dumbrăvița se va desfășura primul referendum pentru destituirea unui primar.

Referendumul inițiat de USR PLUS îl vizează pe primarul PNL Popa Zahiu, care este în funcție de aproape 18 ani. Pentru inițierea acestuia au fost adunate circa 1.100 de semnături, de la peste 25% din cetățenii cu drept de vot ai comunei.

Pentru validare, prezența la vot trebuie să fie de peste 30%, iar pentru demiterea primarului, 50% + 1 din cei care merg la urne trebuie să răspundă afirmativ la întrebarea “Doriți demiterea primarului?”

“Eu mă aștept să iasă mult mai mulți locuitori decât numărul necesar de  1.230. Sper să iasă marea majoritate a celor care se află în localitate în acea zi. Eu mă aștept undeva la 1.800 - 2.000 de persoane care o să iasă la vot. Cu toate că se fac toate aceste presiuni, cred că locuitorii, în ultimă instanță vor decide, duminică”, a precizat președintele USR PLUS Dumbrăvița și consilier în Consiliul Local, Viorel Strîmtu.

De cealaltă parte, PNL a transmis un mesaj de susținere a primarului și a acuzat USR că nu este un partener serios, după ce medierea conflictului la nivel local a eșuat.

“Transmit cetățenilor comunei să stea acasă, pentru că alegerile se organizează o dată la 4 ani de zile și cine vrea să aducă USR-ul la putere în Dumbrăvița să facă ce au făcut la Brașov, la Sînpetru, la Sectorul 1 sau la Timișoara, să iasă la vot. Cine vrea să fie liniște în comună, să stea acasă. Votul de duminică e foarte important, din punctul meu de vedere, pentru toată țara, că se va crea un precedent și atunci va fi mult mai ușor de demis un primar, dar am încredere în rezultatul de duminică”, a spus primarul Popa Zahiu.

Conform primarului, toate cele necesare unei bune desfășurări a referendumului sunt pregătit,  iar costul total se ridică la peste 160.000 de lei.

Duminică, la Dumbrăvița, urnele se vor deschide la ora 7.00 și se vor închide la 23.00.

Nucu Jalea