ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Comunicare mai eficientă a salvamontiștilor brașoveni

Publicat: vineri, 22 Iulie 2022 , ora 13.02
Sursa foto: arhivă / Salvamont Brașov
Sursa foto: arhivă / Salvamont Brașov

Serviciile Salvamont din județul Brașov pot comunica de-acum mai eficient în Masivul Piatra Craiului.

Acest lucru este posibil datorită infrastructurii DMR pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Detalii am primit de la directorul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov:

"Specialiștii din cadrul STS au venit în sprijin salvatorilor montani și au montat astăzi la sediul serviciului Salvamont Zărnești din Plaiul Foii, un repetor DMR pentru a lărgi aria de comunicații. Acest repetor le va permite salvatorilor montani din Zărnești să comunice mult mai bine între ei, dar, totodată, le va permite să comunice și cu salvamontiștii în cadrul Serviciului public Salvamont Brașov, precum și cu structurile partenere care desfășoară activități în zona montană, precum SMURD sau IGAV. Comunicare a reprezintă un factor important pentru soluționarea acțiunilor de salvare în zona montană și ne bucurăm că există o preocupare constantă a Serviciului Telecomunicații Speciale în a sprijini comunicațiile în zone izolate".

În perioada următoare va fi montat un repetor în zona Victoria, care va rezolva problema comunicării în Masivul Făgăraș.
Camelia Vlad