ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ce fel de școală „de rezervă” caută Primăria Brașov? Oferte sunt așteptate până în 25 noiembrie

Publicat: marți, 18 Octombrie 2022 , ora 18.17
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

După ce proiectul „școlii de avarie”, a fost aprobat cu scandal de către consilierii locali, în a patra ședință consecutivă, acum, Primăria caută să închirieze o clădire care să respecte anumiți parametri.

Licitația în acest sens a fost lansată în această săptămână.

Care sunt condițiile pentru școala „buffer” ne-a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea:

“Conform caietului de sarcini, această școală trebuie să aibă minim 16 săli de clasă, 5 laboratoare, cancelarie, depozite pentru material didactic, bibliotecă și sală de lectură, o curte de 2.500 de metri pătrați, locuri de parcare. Printre criteriile de evaluare a ofertelor care vor fi depuse sunt cele legate de localizarea imobilului, posibilitatea accesării cu mijloace de transport în comun, distanța față de o stație de transport, termen de predare, curțile mai mari de 2.500 de metri sau existența unui lift”.

Pentru un astfel de spațiu, municipalitatea este dispusă să plătească aproape 3 milioane de euro, pentru 7 ani.

Ofertele pot fi depuse până în data de 25 noiembrie.

Primăria speră ca Brașovul să aibă începând din 2023 acest spațiu, în care să fie mutați temporar elevii din școlile în care se fac lucrări.

Adina Chirvasă