ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Medicii de familie le cer autorităților să se pregătească pentru combaterea difteriei

Publicat: joi, 21 Noiembrie 2019 , ora 12.31
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Medicii de familie le cer autorităților să intensifice măsurile de prevenire și să se pregătească pentru combaterea difteriei, după ce în Ucraina au fost raportate cazuri de îmbolnăvire.

Potrivit Societății Naționale de Medicina Familiei, este nevoie urgentă de lansarea unui program național pentru vaccinarea populației adulte expuse riscului de îmbolnăvire.

Medicii de familie cer lansarea unui program care să cuprindă măsuri de susținere și compensare a costurilor pentru vaccin și campanii de informare și conștientizare a populației.

Aceștia spun că ultimul vaccin din programul național de imunizare, care conține anatoxina difterică, se administrează la vârsta de 14 an, iar perioada de protecție în fața bolii este în medie de 10 ani.

În lipsa administrării unui rapel, la toți adulții de peste 24 de ani se creează condițiile apariției unei populații receptive, expuse riscului de îmbolnăvire.

De asemenea ei susțin că o consecință a fenomenului de reticență la vaccinare este faptul că există un procent important de copii și tineri, care au vârsta până în 24 de ani, fără schemă completă și protecție optimă, pentru că părinții nu au respectat Programul național de imunizare.

Radio România Brașov FM