ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Trecerea la ora de vară ne poate afecta serios în următoarele două săptămâni

Publicat: miercuri, 1 Aprilie 2020 , ora 12.02
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Trecerea la ora de vară ne poate afecta serios în următoarele două săptămâni, susțin psihologii, care ne avertizează că nu doar fizic am putea avea de suferit, ci și psihic, prin declanșarea irascibilății și o concentarare mai mică.


"Organismul se adaptează mai greu primăvara decât toamna. Ce înseamnă asta? diminuarea somnului cu o oră ne predispune, pe lângă oboseală, la o stare de iritabilitate, nervozitate sau stres. Riscul accidentelor de asemenea este crescut în urmatoarele două săptămâni", a spus Maria Teherciu, psiholog clinician, în cadrul emisiunii Pulsul Zilei de la Radio România Brașov FM.


Într-o săptămână, spun psihologii, organismul urman s-ar putea adapta acestei schimbări. Importante sunt respectarea orelor de somn, de masă și de sport:


"În contextul actual putem să trecem mai ușor peste schimbarea orei și mă refer la starea de urgență impusă de pandemia de coronavirus. Suspendarea cursurilor, întreruperea unor activități și munca de acasă îi va ajuta pe mulți dintre noi să nu mai resimtă așa de mult efectele acestei schimbări a orei", a mai precizat Maria Teherciu.

Saviana Russu