ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

România a coborât în clasamentul mondial al libertății presei

Publicat: duminică, 3 Mai 2020 , ora 12.08
Sursa foto rsf.org
Sursa foto rsf.org

România a coborât un loc în clasamentul mondial al libertății presei întocmit în fiecare an de organizația Reporteri Fără Frontiere.

Este al doilea an la rând de regres după trei creșteri consecutive, iar raportul arată că situația nu s-a îmbunătățit, în pofida numeroaselor schimbări politice din fruntea statului.

Ziua mondială a libertății presei, marcată pe 3 mai, aduce constant în atenție abuzurile și restricțiile din întreaga lume împotriva celor care luptă pentru informarea obiectivă și imparțială a oamenilor.

Oficialități europene au subliniat că presiunile asupra jurnaliștilor au căpătat o intensitate aparte în acest an pe fondul pandemiei de coronavirus.

Potrivit organizațiai Reporteri fără Frontiere, în acest an, în lume, și-au pierdut viața cel puțin zece ziariști din cauza abuzurilor și alți peste 230 se află în închisori, iar organizația elvețiană Press Emblem Campaign (PEC) a estimat că numai în ultimele două luni ale anului cel puțin 55 de ziariști au murit din cauza pandemiei.

Radio România Brașov FM