ACUM:
21.00
Jazz and Blues Weekends
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Criza provocată de coronavirus și seceta ar putea afecta prețul produselor alimentare, potrivit ministrului Agriculturii

Publicat: vineri, 8 Mai 2020 , ora 12.36
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Criza provocată de coronavirus și seceta ar putea afecta prețul produselor alimentare - anticipează ministrul Agricuturii, Adrian Oros. El a spus că nu este exclusă sistarea vânzării peste granițe a produselor de strictă necesitate, dacă va fi nevoie, dar că deocamdată exportul de cereale este sub control:


Avem certitudinea că rezervele de cereale sunt suficiente până la noua recoltă, iar apoi vom proceda la fel încât să ne asigurăm că în rezervele de stat și în depozitele din România ale agenților economici sunt suficiente cereale pentru consumul zilnic al cetățenilor români. Dacă va fi cazul, o să recurgem iarăși la acea măsura mai puțin uzitată, să sistăm anumite exporturi”, a precizat Adrian Oros pentru Radio România Actualități.


Guvernul are un pachet de măsuri pentru fermierii care au suferit pierderi. Executivul pregătește un fond de creditare și de garantare precum și formule de sprijin pentru plata zilierilor, prin care să vină în ajutorul producătorilor - a mai adăugat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Radio România Brașov FM