ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Vocea de radio Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

”VOCEA DE RADIO”. Brașoveanca Emma Moroșanu, deținătoare a Marelui Trofeu, a obținut Premiul II la Festivalul Internațional Hermannstadtfest, Sibiu 2023

Publicat: duminică, 18 Iunie 2023 , ora 17.58
Sursa foto: Emma Moroșanu
Sursa foto: Emma Moroșanu

Festivalul Hermannstadtfest a tras cortina peste ediția a XI-a! În urmă cu o săptămână, în Habermann Markt din Sibiu, erau anunțați câștigătorii.

A fost o ediție grea, cu peste 100 de concurenți și mai bine de 200 de participanți, în cele trei zile ale evenimentului. De la ansambluri de muzică populară și până la voci consacrate și chiar o trupă de căței antrenați, cu toții au oferit un spectacol de neuitat. Radio România Brașov FM a fost prezent și acolo, fiind partener media.

România, Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Italia și Marea Britanie, acestea au fost țările din care au provenit concurenții, dar și o parte dintre membrii juriului al cărui președinte a fost, ca de fiecare dată, maestrul Adrian Ordean.

Duminica trecută, după două zile de competiție muzicală și câteva luni de preselecții, au fost anunțate premiile. Astfel, la ediția a XI-a, Marele Trofeu Hermannstadtfest, la Secțiunea Muzică de Divertisment, a plecat la Amara, fiind câștigat de talentatul participant Gabriel Mardale.

Marele Trofeu Hermannstadtfest la Secțiunea Muzică Populară a rămas în județul Sibiu, acesta a fost câștigat de Paraschiva Mocan.

Premiul I cu Excelență Hermannstadtfest, adică a doua cea mai mare medie din concurs, a fost obținut de Cristina Liță din București.

Un alt premiu extrem de râvnit la Sibiu este Trofeul Adrian Ordean care, în acest an, a ajuns la Timișoara prin câștigătoarea Tina Melisa Mihoncea.

masina 2

Sursa foto: Dan Grecu

Și Brașovul a avut mai mulți reprezentanți, la mai multe secțiuni, iar trei dintre aceștia au ajuns direct în finală în urma competiției muzicale organizată de Radio România Brașov FM, "Vocea de Radio". Astfel, la Sibiu, au ajuns Rebeca Popa și Simina Oșan, în calitate de deținătoare a Premiul I, și Emma Moroșanu, deținătoarea Marelui Trofeu, Ediția I.

Brașoveanca Emma Moroșanu a reușit să convingă cu prestația sa și juriul Festivalului Internațional Hermannstadtfest care i-a acordat Premiul II, la categoria ei de vârstă, o grupă puternică, cu voci valoroase și numeroase.

”Experiența pe care am trăit-o la Hermannstadtfest a fost una deosebită. Concurenții au fost foarte bine pregătiți. Juriul a fost foarte atent la detalii și organizarea a fost foarte bine pusă la punct. Anul viitor, cu siguranță, voi întoarce bucuroasă în cadrul acestui festival”, ne-a mărturisit imediat Emma Moroșanu, imediat după ce a obținut Premiul II.

">Sursa video: Radio România Brașov FM 

Deși celelalte două reprezentante ale Brașovului, ajunse în finală datorită prestațiilor lor bune la "Vocea de Radio", nu s-au clasat pe podium, Rebeca și Simina au reușit să smulgă ropote de aplauze cu numerele lor artistice.

Sursa foto: Dan Grecu

Sursa foto: Radio România Brașov FM 

Alte două brașovence, Arina Băneșiu, care a obținut Mențiune, la grupa ei de vârstă, și Samara Beianu, care a obținut Premiul I cu Excelență, la grupa ei de vârstă, aceasta din urmă fiind și participantă "Vocea de Radio", dar clasificându-se în finala de la Sibiu în urma preselecției făcute de organizatori, au oferit publicului show-uri artistice răsplătite cu aplauze.

Sursa foto: Dan Grecu 

 Sursa foto: Dan Grecu

Și la Secțiunea de Muzică Populară, brașoveanul Horia Comșa a obținut Premiul 2 la categoria sa de vârstă, dar și Trofeul Centrului Bucovinean de artă pentru conservarea culturii și tradițiilor românești din Cernăuți, însoțit de Invitația la Concursul internațional "În grădina cu flori multe" din Cernăuți.

Sursa foto: Georgeta Comsa 

Evenimentul a fost organizat de Asociația "Domy Music Star" - Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, Asociația Filantropică "Olivia", Arhiepiscopia Ortodoxă Română - Sibiu, Radio "Trinitas" - Sibiu, Cercul Militar Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Sibiu, Radio România Regional, Casa de Cultură a Studenților Sibiu și Studio Canto "Rodica Popa Comăniciu".

În fiecare zi, spectatorii s-au bucurat de recitaluri de excepție ale numelor mari, precum: Luiza Zan, Dan Dimitriu, Anca Mărginean, Cenaclul "Lumină Lină" - cu participarea părintelui Doru Gheaja. A fost prezentă chiar și echipa canină a Centrului Chinologic Sibiu care a oferit un moment inedit publicului de dresaj canin.

Cu o zi îninate de începerea competiției muzicale, participanții au putut participa gratuit la un Masterclass, iar seara s-a desfășurat un sepctacol in memoriam Daniel Rosalim chiar în satul natal al acestuia, Șura Mare.

Mai multe detalii despre această ediție puteți să aflați și din ediția de sâmbătă a emisiunii ”Weekend Împreună” , dând click aici.

Bianca Bucă